LOSSER - Binnenkort is er weer een 60 jarig huwelijk in de gemeente Losser.Het echtpaar G.T. Slotboom...
Groot Enschedees Boekenfestijn met Akyol, Rezazadeh, Bronwasser en van Kan
ENSCHEDE - De Bibliotheek Enschede organiseert, in samenwerking met de Stichting Literaire Manifestaties...
Het weer in Twente: Wisselvallig weekend daarna vaker droog
TWENTE - In het weekend is het wisselvallig met buien en tussendoor wat zon. De middagtemperatuur ligt...
Twente Plat in stadstheater De Bond
OLDENZAAL - Twente is het land van tradities.
Dialectavond Dree Marken met presentatie verhalenboek Jan Swennenhuis
DE LUTTE - De dialectavond van De Dree Marken beleeft dit keer een bijzondere editie.
Filmhuis Oldenzaal vertoont de film ‘One Life’.
OLDENZAAL - One Life vertelt het waargebeurde verhaal van Sir Nicholas Winton, door wiens inspanningen...
Masterclass Cesar Zuiderwijk bij Kaliber Slagwerkdag!
ENSCHEDE - Op zondag 17 maart vindt de Kaliber Slagwerkdag plaats!
Liza Ferschtman speelt Bruchs Vioolconcert
ENSCHEDE - In de concerten van Phion met violiste Liza Ferschtman is deze maand heel veel te horen en te beleven.
NL Doet Natuurwerkochtend in Park Stakenkamp
OLDENZAAL - Op initiatief van Kansrijk Berghuizen is er op zaterdag 16 maart in Park Stakenkamp een Natuurwerkochtend.
HENGELO - Een grensverleggende, shockerende, theatrale en bij vlagen geniale show met alle stijlen tussen punk, disco en artrock.
Za 11-04-2020
ALMELO – De coronacrisis leidt tot een flinke toename van de drukte bij Food Connect uit Almelo. De maaltijdleverancier bezorgt fors meer maaltijden nu de horeca is gesloten en mensen minder snel de deur uit gaan. Een flinke uitdaging voor het bedrijf dat mede door de inzet van extra personeel van café Nielz de drukte kan opvangen.
“We zien een flinke stijging in de vraag naar onze maaltijden. Niet alleen bij ons, maar ook bij onze relaties en de franchiseformule Eten met gemak”, zegt directeur Bouwe van Wijk namens Food Connect. De maaltijdservice kookt koelverse maaltijden die een week houdbaar zijn en bezorgt deze bij de mensen thuis, waarbij rekening wordt gehouden met alle landelijke voorschriften. Hoewel vooral ouderen en hulpbehoevenden gebruik maken van de maaltijdservice, is er volgens Van Wijk ook een toename bij andere doelgroepen te zien: “Mensen wonen langer thuis en leven bewuster. We zijn er voor jong en oud en bieden in deze bizarre tijden met onze gerechten een veilige en gemakkelijke oplossing aan.”
De extra drukte leidt ook tot een toename van de werkzaamheden van het Almelose bedrijf. Er is flink opgeschaald en mede door de noodgedwongen maatregelen werd hierbij de nodige creativiteit gevraagd om alles in goede banen te kunnen leiden: “Om al het personeel een veilige werkplek te kunnen bieden hebben we een flink aantal veranderingen op de werkvloer doorgevoerd. Er wordt in kleinere ploegen gewerkt en de pauzes zijn bijvoorbeeld gescheiden.” Ook wordt er extra personeel ingezet, afkomstig van café Nielz uit Almelo. De horecazaak heeft tijdelijk haar deuren gesloten, maar eigenaar Niels Mulder heeft een deel van het personeel bij Food Connect gedetacheerd: “Voor beide partijen is dit een mooie oplossing en de medewerkers blijven ondertussen gewoon aan de slag.”
Mede door de aanpassingen is het bedrijf in staat om aan de groeiende vraag te voldoen. De waardering voor het betrokken personeel, maar ook voor de relaties van het bedrijf, samenwerkingspartners en klanten schuift de maaltijdleverancier niet onder stoelen of banken. “We hebben elkaar meer dan ooit nodig”, vertelt van Wijk. Er wordt veel van de mensen gevraagd en dat wordt gewaardeerd: “Iedereen heeft een klein presentje ontvangen van ons. Als bedankje voor de loyaliteit en als opsteker richting de paasdagen.”
De drukte houdt - gezien de maatregelen die tot 28 april van kracht zijn - voorlopig nog wel even aan. “Vooralsnog heeft de coronacrisis weinig invloed op de aanvoer van ingrediënten”, vertelt Ruud Lansink, die verantwoordelijk is voor de productontwikkeling en inkoop bij Food Connect. Hierdoor kan het bedrijf ook in de komende periode haar klanten gewoon van dienst zijn. Maar de gezondheid van de mensen staat volgens Van Wijk voorop: ”We staan klaar voor onze klanten, al is het in deze roerige tijd veel belangrijker dat we er allemaal op een veilige en gezonde manier voor elkaar kunnen zijn.”
Zie voor meer informatie: www.foodconnect.nl
Fotobijschrift: Ruud Lansink, productontwikkeling & inkoop bij Food Connect.
#foodconnect #pasen #maaltijdleverancier #maaltijdservice #gezond #lekker #vers #gevarieerd #thuisbezorgd #genieten #gemakkelijk #maaltijden #almelo #hengelo #enschede #twente #ad
Tweet |
|
|
|
|