Twee kunstwerken voor Tuindorp

By  | 14 feb  | 0 Comments | Filed under: schone kunsten


De prachtwijk Tuindorp ‘t Lansink (googlemaps) in het H’lose, is gebouwd in 1911 en viert dit jaar dus het 100-jarig bestaan. De wijk werd in opdracht van fabrikant Coen Stork gebouwd naar model van de Engelse tuinsteden. Een nazaat van Stork onthulde kunstwerken van twee H’lose kunstenaars, Rinus Roelofs en Jop Horst. Het geld voor de kunstwerken werd 12 jaar (!) lang bij elkaar gespaard door Kunstmarkt Tuindorp, een jaarlijks terugkerend evenement in Hengelo.

 

 

Jop Horst, de maker van het beeld bij de Tuindorpvijver, in het middelpunt van de belangstelling. In wijkcentrum ‘t Lansink gaf Rinus Roelofs een boeiende uiteenzetting over de totstandkoming van zijn kunstwerk en had Jop Horst een ruimte ingericht met tekeningen van zijn hand.

 


(klik groter)

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Connect with Facebook


Pages

Categories


Tweeter button Facebook button