Scroll Top
Het Hulsbeek Oldenzaal P4

Mee als introducee

Hoi Introducee!

Je gaat binnenkort met een van onze “Ervaren IJsberen” mee het water in. Wellicht heb je al kennis van / ervaring met koude training en misschien is dit wel je 1e keer. We vinden het hoe dan ook erg leuk dat je interesse hebt in IJszwemmen en met ons mee wil gaan! We leggen je tijdens deze kennismaking uit hoe wij werken als groep en wat onze regels en afspraken zijn.

Waar moet je zijn:
Wij dippen altijd bij Het Hulsbeek. Ons verzamelpunt is het toiletgebouw aan het strand bij P1.
Let op: Kom je met de auto? Dan moet je een uitrijkaart kopen om de parkeerplaats te verlaten.

Wat neem je mee naar de introductie:

  • Zwemkleding onder warme, comfortabele, kleding.
  • Handdoek om af te drogen
  • Een warme drank om nadien op te warmen (bijvoorbeeld: koffie / thee / chocolademelk)

    TIP: Een thermosbeker is geïsoleerd en wordt niet warm aan de buitenzijde.
    Neem een glas / mok mee, hieraan kunnen je handen opwarmen.

Optioneel, indien gewenst:

  • Badjas
  • Slippers

Wat heb je voor de rest nodig:

  • Boei (bij introductie te leen van IJszwemmen Twente)

Hoe verloopt de introductie:

Op de besproken tijd verzamel je samen met de “Ervaren IJsbeer” die jou begeleidt en eventueel andere leden bij het toiletgebouw. Na een korte kennismaking en check-up maakt iedereen zich klaar om het water in te gaan.

De tijdsduur van de dip is elke keer anders en hangt af van je ervaring, de watertemperatuur en de weersomstandigheden. Als je nog helemaal geen ervaring met IJszwemmen hebt dan ga je maximaal 1 minuut per graag watertemperatuur. Dat is een methode om een veilige “diptijd” uit te rekenen. Je begeleider houdt de tijd bij en zal ervoor zorgen dat je op tijd uit het water gaat.

Het is belangrijk om de adviezen van je begeleider op te volgen. Je voelt pas na een dip wat het met je doet. Het kan best zijn dat je denkt “ik wil er langer in blijven”, toch is het dan verstandig om eruit te gaan wanneer je begeleider dit aangeeft. Liever langzaam opbouwen met goede ervaringen dan in 1x teveel doen en met een slechte ervaring naar huis.

Als de diptijd erop zit dan is het belangrijk om zo snel mogelijk weer warm te worden. Dit doe je om te zorgen dat je eenmaal uit het water goed afdroogt, aankleedt en nog even napraat onder het genot van je warme drank.

Na de introductie:

Gefeliciteerd! Je 1e dip bij IJszwemmen Twente zit erop. Nu mag je in de app en kun je zelfstandig mee met de groep om te gaan dippen. Binnen de groep hebben we een aantal regels, de belangrijkste 3:

1: Dip nooit alleen / zonder toezicht.
2: Niet langer dan 1 minuut per graad watertemperatuur.
3: Nooit zonder boei.

Als je aan deze afspraken houdt dan is het risico dat er vervelende dingen gebeuren zeer klein zodat jij lekker kunt gaan genieten van de koude! Toch willen we het volgende nog graag even aan je kwijt:

IJszwemmen is een sport die gepaard gaat met risico’s. Deelname geschiedt te allen tijde op eigen risico. IJszwemmen Twente kan nooit aansprakelijk worden gesteld voor risico’s / gevolgen die voortvloeien uit activiteiten waaraan u deelneemt.