Politie Persberichten van Dinkelland, Tubbergen, Oldenzaal, Losser

REGIO - Politie Persberichten van maandag 14 oktober tot en met zondag 20 oktober van Dinkelland, Tubbergen, Oldenzaal, Losser en Enschede.

 

Maandag 14 oktober
Denekamp:

Op maandagochtend werd ontdekt dat er was ingebroken bij de rioolwaterzuivering aan de Dorpermeienweg te Denekamp. Het gaas van het hekwerk is opengeknipt en een slot werd geforceerd. Er werden diverse gereedschappen weggenomen.
Oldenzaal:
Bij de Jumbo supermarkt aan de Nagelstraat werden 2 winkeldievegges aangehouden. Beide verdachten werden aangehouden en zijn overgebracht naar het Arrestantencomplex te Borne. Een onderzoek wordt ingesteld. Ook kregen beide verdachten een winkelverbod uitgereikt.

 

Dinsdag 15 oktober
Deurningen:

Op de Hengelosestraat vond een eenzijdige aanrijding plaats. Een bestuurder van een personenauto had te laat in de gaten dat er voor hem geremd werd. De bestuurder wilde uitwijken naar rechts en kwam hierdoor in de sloot tot stilstand. De auto werd afgesleept. Er was alleen materiele schade.
De Lutte:
Een bestuurder van een personenauto reed op de oprit van de A1 en kon de bocht niet maken waardoor hij tegen een lichtmast aanreed. Bestuurder was niet gewond echter wel materiele schade.
Oldenzaal:
Op de N342 vond een eenzijdig ongeval plaats. Toen de politie ter plaatse kwam zagen zij een personenauto op de kop in de berm. De bestuurder was reeds uit het voertuig en is met de schrik vrijgekomen. De aanwezige ambulance heeft de bestuurder onderzocht maar hij had gelukkig geen letsel. Het voertuig werd afgesleept.
Op de Emmastraat is een vrouw van haar fiets gevallen en gewond geraakt. Zij fietste met haar electrische fiets over de Emmastraat. Zij dacht dat er van rechts een auto aankwam, dit was echter niet zo.  Ze schrok hier echter van en door de schrik raakte ze uit balans en gleed ze uit met haar fiets. De vrouw had letsel aan haar hoofd. Na behandeling door het ambulancepersoneel kon ze weer naar huis.

 

Woensdag 16 oktober
Oldenzaal:

Op de Hengelosestraat vond een kop-staart aanrijding plaats waarbij 4 personenauto’s betrokken waren. De toevallig passerende ambulance heeft alle inzittenden gecontroleerd. Er waren gelukkig geen gewonden. Alle betrokken partijen werden geholpen met het invullen van het Europees schadeformulier.


Donderdag 17 oktober
Mander:

In het grensgebied werd in de ochtend een verkeerscontrole gehouden waarbij gecontroleerd werd op zaken zoals snelheid en landbouwvoertuigen. Er werden 18 processen-verbaal uitgeschreven voor onder andere snelheid, bellen, onafgedekte lading, verlichting, niet dragen van gordel, overschrijding max. breedte.

Deurningen:
Verkeersongeval met letsel: Op de Vliegveldstraat was een bestuurder van een Quad bezig met schoonmaakwerkzaamheden aan duikers. Door onbekende oorzaak bleef het gaspedaal haken waardoor zijn snelheid alleen maar toenam. De bestuurder raakte vervolgens de macht over het stuur kwijt en kwam in de sloot terecht. De Quad werd hierdoor gelanceerd. Bestuurder bleek letsel te hebben aan zijn bovenbeen en is door de ambulance vervoerd naar het ziekenhuis.
Denekamp:
Op de kruising Scandinavieroute en Oude Dijk vond een aanrijding met uitsluitend materiele schade plaats. De bestuurder komende vanaf de Oude Dijk verleende geen voorrang aan de andere bestuurder welke op de Scandinavieroute reed. Het gevolg was een aanrijding. Beide voertuigen werden afgesleept. Er was geen letsel.
Losser:
Inbraak woning: In een woning aan de Snippertweg bleek te zijn ingebroken.  De daders zijn via een zijraam met een ladder de woning ingeklommen. De gehele bovenverdieping werd doorzocht en er zijn diverse sieraden weggenomen.
Oldenzaal:
Diefstal auto: Aan de Binnenweg werd een auto ontvreemd. Blijkt dat de  eigenaresse van de auto haar sleutels mist. Deze zijn weggenomen uit haar woning aan de Binnenweg.


Meerdere verkeerscontroles in het grensgebied
De politie heeft donderdag 17 oktober meerdere verkeerscontroles gehouden in het grensgebied. De controles vonden plaats in Enschede, Glanerburg, Lutte, Overdinkel, Denekamp en Glane.
Tijdens de controles werd onder meer gecontroleerd op het dragen van de veiligheidsgordel, handsfree bellen, in het bezit zijn van de juiste papieren en snelheid. Daarnaast werd van ruim 200 bestuurders een blaastest afgenomen. Twee bestuurders bleken onder invloed van alcohol. Eén van de twee kon direct het rijbewijs inleveren, bij de ademanalyse werd 1125 ug/l geblazen. De politie bekeurde tijdens de controles ook vier mannen voor het in bezit hebben van drugs. In hun auto werden zes zakjes wiet aangetroffen. Dit is in beslag genomen en wordt vernietigd.

 

Vrijdag 18 oktober:
Glane:

Rijden onder invloed: Naar aanleiding van een melding van een ruzie op de Gronausestraat te Losser werd een man gewaarschuwd niet gaan rijden omdat deze alcohol had gedronken. Echter even later zag de politie deze man toch rijden in zijn auto richting Glane.  Na een blaastest werd deze bestuurder aangehouden.  Op de ademanalyse was de uitslag 445 ug/l. Omdat de hij een zogenaamde Beginnend Bestuurder is werd zijn rijbewijs ingevorderd. Ook bleek na controle zijn auto niet verzekerd te zijn.
Oldenzaal:
Op de Enschedesestraat werd een bestuurder van een auto gecontroleerd. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Hiervoor werd proces-verbaal opgemaakt.
Albergen:
Verkeersongeval met materiele schade: Op de van Koersveldweg kwamen twee tegemoetkomende personenauto’s met elkaar in botsing. Van beide auto’s brak een wiel af. Er kon niet worden vastgesteld wie er niet voldoende rechts had gehouden. Beide voertuigen werden afgesleept.


Controle Avondrood
DE LUTTE - De politie heeft 18 oktober samen met KMAR, het Grensoverschrijdend Politie Team en de Duitse politie een grote controle, genaamd Avondrood, gehouden op de A1 nabij de grensovergang De Lutte.
De controle had als doel het terugdringen van grensoverschrijdende criminaliteit. De nadruk lag hierbij op drugs en wapens. De controle vond plaats gedurende de avonduren. Hierbij zijn bij negen bestuurders in totaal zeven verboden messen (dolk, stiletto, klapmessen), pepperspray, een ploertendoder en twee knuppels in beslag genomen. Een 47-jarige bestuurder uit Praag was in het bezit van 54 kg illegaal vuurwerk. Ook dit is in beslag genomen. De 47-jarige is voor onderzoek ingesloten.

 

Zaterdag 19 oktober
Losser:

Rijden onder invloed: Op de Lutterstraat werd een bestuurder gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Na een blaastest werd de 29 jarige bestuurder overgebracht naar het bureau in Oldenzaal. Hier bleek na een ademtest op de ademanalyse de uitslag 600 ug/l te zijn. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.
Tubbergen:
Aanrijding met licht letsel: Op de Hardenbergerweg reed een personenauto in de richting van Geesteren naar Tubbergen. Ter hoogte van de Volmersweg gaf de bestuurder richting aan naar rechts en sloeg rechtsaf. De personenauto die hierachter reed zag dit op tijd en remde af. Echter de personenauto die hier weer achter reed zag dit niet op tijd en botste tegen zijn voorligger. De bestuurder van de middelste auto is voor nader onderzoek door de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.
Fleringen:
Aanrijding: Een bestuurder van een personenauto rijdend op de Oldenzaalseweg gaf geen voorrang aan een auto die op de voorrangsweg reed. Er waren geen gewonden.
Geesteren:
Inbraak woning: Op vrijdagavond ontdekte een bewoner van de Vriezenveenseweg na thuiskomst dat er was ingebroken in de woning. Er is een raam aan de zijkant van de woning opengebroken.  Er zijn laptops en geld weggenomen.
Saasveld:
Inbraak woning: De bewoner van een woning aan de Loodijk ontdekte nadat hij thuiskwam tegen de avond dat er was ingebroken in zijn woning. Een groot gedeelte van de woning werd doorzocht en er is geld weggenomen.
Oldenzaal:
Inbraak woning: In een woning aan de Burgemeester Eekhoutstraat 28 ontdekte de bewoner dat er was ingebroken. De gehele woning werd doorzocht. Er werd diverse apparatuur weggenomen. Men is vermoedelijk via de hengelmethode binnengekomen.
Glane:
Verkeersongeval: Op de Glanerbrugstraat vond een aanrijding plaats. Een bestuurder van een auto wilde draaien omdat hij verkeerd was. Op dat moment werd hij aangereden door een bestuurder van een andere personenauto. Er was alleen materiele schade. Beide voertuigen werden afgesleept.

 

Zondag 20 oktober
Oldenzaal:

Rijden onder invloed: Kwam er een melding dat een bestuurder een aanrijding had veroorzaakt en dat deze alcohol had gedronken. Ter plaatste trof de politie de bewuste bestuurster aan. Een ademtest lukte niet waarna ze overgebracht naar het politiebureau te Oldenzaal. Van de 63 jarige bestuurster werd een bloedproef afgenomen.
Tubbergen:
In de nacht van zaterdag op zondag zag de politie een man nabij de Uelserweg/Denekamperweg. Hij werd aangesproken. De man sprak met dubbele tong en vertelde dat hij een feest had gehad en dat hij lopend naar huis de weg kwijt was geraakt. Na een kort gesprek bleek echter al snel dat hij “panne” had waardoor hij gestrand was met zijn auto.  Ne een ademtest op het ademanalyseapparaat bleek de uitslag 1050 ug/l. Ook bleek de auto niet verzekerd te zijn. Proces-verbaal wordt opgemaakt.
Geesteren:
Inbraak woning: De bewoonster van een woning aan de Manderveenseweg ontdekte zondagavond na thuiskomst dat er was ingebroken in haar woning.  De dader heeft een raam geforceerd en de gehele woning doorzocht. Er is geld weggenomen.
Geesteren:
Coniferenbrand: Op de Geermanstraat is een coniferenbrand geweest. De bewoners hebben zelf de brand kunnen blussen. Aangifte van brandstichting volgt.
Overdinkel:
Inbraak woning: Op zondagavond ontdekte een bewoonster aan de Hoofdstraat een inbraak in de woning. Bij thuiskomst had ze het idee dat er mogelijk nog iemand in de woning zou zijn.  De achterdeur van de woning werd geforceerd. Er zijn goederen weggenomen echter er stonden ook nog spullen klaar, mogelijk dat de daders gestoord zijn.
Agelo:
Verkeersongeval letsel: Op de Lomanskamp reed een groep motorrijders. Een van deze motorrijders week vroegtijdig uit voor een tegemoetkomende auto.  Nadat de auto gepasseerd was ging de bestuurder weer terug naar de onverharde weg. Hierbij verloor hij de controle over de motor en kwam ten val. Bestuurder en bijrijdster zijn door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.


Dodelijk ongeval te Langeveen
Langeveen (Gemeente Tubbergen) - Op 20 oktober is bij een eenzijdig ongeval een 19-jarige motorrijder uit IJhorst om het leven gekomen. De motorrijder nam deel aan een motortocht zonder wedstrijdelement.
Rond 13.30 uur rijdt op de Broekbeekweg op het zandpad langs het kanaal, een 19-jarige motorrijder. Door nog onbekende oorzaak raakt hij de macht over het stuur kwijt en rijdt tegen een boom. Hulp mag niet meer baten. De 19-jarige is ter plekke aan zijn verwondingen overleden.
De afdeling Verkeersongevallen Analyse van politie onderzoekt de toedracht.

 
 

Weer / Social media
Fotoreportage             Videoreportage

Nieuws

Hellendoorn Algemeen
Inzameling boeken en lp’s  voor Advendo Oranjemarkt
23-02-2024 21:54
Hellendoorn Algemeen
Maandelijks inloopspreekuur huur- en zorgtoeslag
23-02-2024 21:47
Hellendoorn Algemeen
Het nieuwe Hellendoorn Magazine al gezien?
23-02-2024 21:34
Hellendoorn Algemeen
Het weer in Twente: Enkele buien, soms zon en frisse wind
23-02-2024 16:13
Hellendoorn Algemeen
Dauwpop met The Kooks (UK), Di-rect en Son Mieux
22-02-2024 13:10

Meer lezen

Hellendoorn Algemeen
Voorjaar in Twente?: Het eerste vogelnest is al gespot!
22-02-2024 10:27
Hellendoorn Algemeen
Randrock maakt eerste namen van line-up 2024 bekend
19-02-2024 18:55
Hellendoorn Algemeen
Familievoorstelling Culturele Raad Wierden
19-02-2024 16:59
Hellendoorn Algemeen
Rondleidingen Canadese begraafplaats Holten
19-02-2024 16:47
Hellendoorn Algemeen
“2 Shot Swing” bij Café De Kachel in Nijverdal
16-02-2024 18:36
Hellendoorn Algemeen
Burgemeester feliciteert mevrouw M. Docter-Sasbrink
16-02-2024 18:09
Hellendoorn Algemeen
Dutch Eagles in Openluchttheater
16-02-2024 13:55
Hellendoorn Algemeen
Weerbaarheid inwoners vergroten
15-02-2024 21:16
Hellendoorn Algemeen
Onderzoek naar de sociale impact van corso en carnaval
15-02-2024 15:49
Hellendoorn Algemeen
Nino Gvetadze speelt met Phion Mozarts Pianoconcert nr. 24
15-02-2024 15:28
Hellendoorn Algemeen
Berber Nijland reserve kampioen van Overijssel   
14-02-2024 15:58
Hellendoorn Algemeen
Thema-avond ‘Domweg gelukkig’
14-02-2024 10:35

Sport

Hellendoorn Sport
Schaatsen kunnen uit het vet; VET!
09-01-2024 20:15
Hellendoorn Sport
Haarle is trots op Jeffrey Hoogland.
10-11-2023 10:35
Hellendoorn Sport
Prijzen voor Jip en Bibi van ponyclub de Hertruiters!
20-09-2023 21:28

Meer lezen

Hellendoorn Sport
Drie Kringkampioenen van de Hertruiters in Diepenheim
23-06-2023 11:39
Hellendoorn Sport
Sallandse Heuveltocht bij Wandelsport Haarle
09-06-2023 22:49
Hellendoorn Sport
Hertruiters vallen in de prijzen
21-04-2023 11:27
Hellendoorn Sport
Bestel nu je halve seizoenkaart
17-02-2023 12:24
Hellendoorn Sport
De Zweef huldigt 39 jubilarissen
18-01-2023 10:28
Hellendoorn Sport
4-Daagse wandeltraining in en om Hellendoorn
23-12-2022 21:20
Hellendoorn Sport
Tweede plek voor Sophie ter Haar in de DeltaCup
17-12-2022 15:17
Hellendoorn Sport
Nijverdalsebergcross als try-out voor NK Crosslopen
08-12-2022 08:30
Hellendoorn Sport
Jumping Indoor Luttenberg
08-11-2022 14:10
Hellendoorn Sport
Halloween bij De Zweef
05-11-2022 12:02
Hellendoorn Sport
Nog één keer in De Grolsch Veste
04-11-2022 17:57
Hellendoorn Sport
Doe mee aan de MTB Helletocht
29-10-2022 10:42
Hellendoorn Sport
Nieuw parcours voor CityRun Nijverdal
16-09-2022 18:40

Agenda

Hellendoorn UitAgenda
Voor het eerst Oktoberfest bij ’t Witte Peerd
19-10-2023 19:25
Hellendoorn UitAgenda
Schuimend bier en bruisende blues in Almelo
13-10-2022 16:30
Hellendoorn UitAgenda
Tribute Tour - MONSTERS of ROCK bij Lucky in Rijssen
16-09-2022 18:25
Hellendoorn UitAgenda
Geniet nu nog van het Dassen-kijk-seizoen!
15-09-2022 11:34

Meer lezen

Hellendoorn UitAgenda
Theatervoorstelling  Van Katoen en Water in Almelo
30-07-2022 10:24
Hellendoorn UitAgenda
Wandeling met de boswachter over de Sprengenberg
22-07-2022 11:33
Hellendoorn UitAgenda
Houtdorp Haarle
18-07-2022 20:43
Hellendoorn UitAgenda
Jubileumfeest 1035 jaar Marle
17-07-2022 20:30
Hellendoorn UitAgenda
Praiseband Evidence stopt maar treedt nog één keer op
09-07-2022 10:19
Hellendoorn UitAgenda
Bossafari
08-07-2022 15:43
Hellendoorn UitAgenda
Straatkorenfestival ‘Het Musicale Landleven’ Luttenberg
24-06-2022 11:53
Hellendoorn UitAgenda
Ribs en Polkas bij de Eschländerkapel
23-06-2022 19:28
Hellendoorn UitAgenda
“2 Shot Swing” bij Café De Budde in Nijverdal
18-06-2022 18:31
Hellendoorn UitAgenda
KSW sprookjesconcert
18-06-2022 18:25
Hellendoorn UitAgenda
Nachtzwaluwen spotten op de Sallandse Heuvelrug
18-06-2022 14:03

112

Hellendoorn Video
Winterlandschap Rondweg Hellendoorn vanaf Cool Nature
19-01-2021 13:52
Hellendoorn Video
Winterlandschap Herberg  de Pas  Haarle
19-01-2021 13:51
Hellendoorn Video
Winterlandschap Uitzichtpunt Toeristenweg Nijverdal
19-01-2021 13:50
Hellendoorn Video
Sfeerimpressie van 2e Pinksterdag in Nijverdal
03-06-2020 16:25

Meer lezen

Hellendoorn Video
Camera in beeld
31-03-2016 09:27
Hellendoorn Video
Twentse erven in beeld
12-02-2016 12:12
Hellendoorn Video
Veilig op vakantie
08-06-2015 14:08
Hellendoorn Video
Aangetroffen sieraden
12-01-2015 15:22
Hellendoorn Video
Geen huis collecte van Voedselbank Hellendoorn
04-07-2014 15:43
Hellendoorn Video
Sluiting twee panden vanwege drugs
19-06-2014 15:07
Hellendoorn Video
Grote brand in voormalig zwembad Enschede
15-05-2014 10:56
Hellendoorn Video
Nieuwe werkwijze advisering Paas- en vreugdevuren
26-03-2014 14:24
Hellendoorn Video
Onderwerpen Onder de Loep donderdag 7 november 2013
05-11-2013 12:03
Hellendoorn Video
Hennepkwekerij in woning
24-10-2013 14:46
Hellendoorn Video
Rookmelder voorkomt erger
23-10-2013 15:33

Economie

Hellendoorn Bedrijf in Beeld
Nieuw in Twente: Memoires op Video
12-12-2023 11:36
Hellendoorn Bedrijf in Beeld
Groninger Marktendag 3 oktober, de grootste markt van Noord Nederland
14-09-2023 14:25
Hellendoorn Bedrijf in Beeld
Meer dan helft clubhuizen sportverenigingen fors onderverzekerd
28-06-2023 15:28

Meer lezen

Hellendoorn Bedrijf in Beeld
Het weer in Twente: Zonovergoten weekend
02-06-2023 20:33
Hellendoorn Bedrijf in Beeld
Dorcas modeshow groot succes
19-05-2023 17:05
Hellendoorn Bedrijf in Beeld
Taxatiedag Dorcas Nijverdal
07-04-2023 18:34
Hellendoorn Bedrijf in Beeld
Patent voor innovatieve kartonnen, eikenprocessierupsval van B-Team
24-03-2023 21:26
Hellendoorn Bedrijf in Beeld
Taxatiedag Dorcas Nijverdal
24-03-2023 11:26
Hellendoorn Bedrijf in Beeld
Henk Pen opent op 4 maart een uniek Tech Experience Centre
15-02-2023 15:23
Hellendoorn Bedrijf in Beeld
TinQ geeft zondag gratis tanken weg in Enter!
07-02-2023 15:54
Hellendoorn Bedrijf in Beeld
Koop bij de Dorcas Kringloopwinkel in Nijverdal
27-01-2023 15:35
Hellendoorn Bedrijf in Beeld
Woonfestival van Wagenmans op 5 & 6 november
04-11-2022 17:23

Toerisme

Hellendoorn Toerist
KUDDE Natuurtheatervoorstelling
14-06-2019 11:26
Hellendoorn Toerist
Bezoek de Lonneker Molen
31-07-2017 11:24
Hellendoorn Toerist
Rondleidingen op de boerderij
22-06-2015 14:01

Meer lezen

Hellendoorn Toerist
Twentekanaal
05-03-2015 09:12
Hellendoorn Toerist
Nieuwe theater- en concertseizoen is van start
02-09-2014 14:11
Hellendoorn Toerist
Avondwandeling ‘Over de Lonnekerberg’
13-08-2014 13:33
Hellendoorn Toerist
Kindermiddag ‘Waterbeestjes’ op Hof Espelo
08-08-2014 11:45
Hellendoorn Toerist
Themamiddag ‘Vlinders & insecten’ op Hof Espelo
08-08-2014 11:41
Hellendoorn Toerist
Vlaskunst en vlasoogst
06-08-2014 15:54
Hellendoorn Toerist
Foto’s van vlas
20-07-2014 15:31
Hellendoorn Toerist
Pop_Up begraafplaats primeur in Enschede
20-07-2014 12:10
Hellendoorn Toerist
Feestelijke oogstdag op Hof Espelo
17-07-2014 11:12
Hellendoorn Toerist
Open dag Tuinen Glanerbrug
05-06-2014 16:28
Hellendoorn Toerist
Schaapscheerdag bij de Wesseler
14-05-2014 09:38
Hellendoorn Toerist
Plantenbeurs Groei & Bloei
28-04-2014 11:18
Hellendoorn Toerist
Palmpaasstok maken bij De Wesseler
02-04-2014 11:06

Overig

Hellendoorn Algemeen
Inzameling boeken en lp’s  voor Advendo Oranjemarkt
23-02-2024 21:54
Hellendoorn Algemeen
Maandelijks inloopspreekuur huur- en zorgtoeslag
23-02-2024 21:47
Hellendoorn Algemeen
Het nieuwe Hellendoorn Magazine al gezien?
23-02-2024 21:34
Hellendoorn Algemeen
Het weer in Twente: Enkele buien, soms zon en frisse wind
23-02-2024 16:13
Hellendoorn Algemeen
Dauwpop met The Kooks (UK), Di-rect en Son Mieux
22-02-2024 13:10

Meer lezen

Hellendoorn Algemeen
Voorjaar in Twente?: Het eerste vogelnest is al gespot!
22-02-2024 10:27
Hellendoorn Algemeen
Randrock maakt eerste namen van line-up 2024 bekend
19-02-2024 18:55
Hellendoorn Algemeen
Familievoorstelling Culturele Raad Wierden
19-02-2024 16:59
Hellendoorn Algemeen
Rondleidingen Canadese begraafplaats Holten
19-02-2024 16:47
Hellendoorn Algemeen
“2 Shot Swing” bij Café De Kachel in Nijverdal
16-02-2024 18:36
Hellendoorn Algemeen
Burgemeester feliciteert mevrouw M. Docter-Sasbrink
16-02-2024 18:09
Hellendoorn Algemeen
Dutch Eagles in Openluchttheater
16-02-2024 13:55
Hellendoorn Algemeen
Weerbaarheid inwoners vergroten
15-02-2024 21:16
Hellendoorn Algemeen
Onderzoek naar de sociale impact van corso en carnaval
15-02-2024 15:49
Hellendoorn Algemeen
Nino Gvetadze speelt met Phion Mozarts Pianoconcert nr. 24
15-02-2024 15:28
Hellendoorn Algemeen
Berber Nijland reserve kampioen van Overijssel   
14-02-2024 15:58
Hellendoorn Algemeen
Thema-avond ‘Domweg gelukkig’
14-02-2024 10:35

Fotoreportage

Videoreportage

Twentejournaal
Oldenzaalsestraat 232
7557 GC Hengelo
Tel: 074-259 66 33
K.v.K. 06084173
Redactie
Advertenties
Bezorgklachten
Copyright