Persberichten van Oldenzaal, Losser, Dinkelland en Tubbergen

Van maandag 31 maart tot en met zondag 6 april

 

Maandag 31 maart

De Lutte

Snelheidscontroles

Op maandag 31 maart werd tussen 15.00 en 18.00 uur op de Beuningerstraat  een snelheidscontrole gehouden. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 50 km/u. Deze werd door 110 automobilisten overtreden, de snelste reed 87 km/u.

Op dezelfde dag werd tussen 18.30 en 21.00 uur eveneens een snelheidscontrole gehouden op de Denekamperstraat. De maximumsnelheid van 80 km/u werd hier door 30 automobilisten overtreden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 114 km/u.

 

Albergen

Verkeersongeval met letsel

Op maandag 31 maart omstreeks 13.00 uur vond op de Ootmarsumseweg een frontale aanrijding plaats tussen een bestel- en een personenauto.

Een 51-jarige bestuurder uit Harbrinkhoek reed in de richting van Almelo en kwam door onverklaarbare oorzaak op de linkerweghelft. Hier botste hij frontaal op een bestelauto bestuurd door een 67-jarige bestuurder uit Almelo. De bestuurder uit Harbrinkhoek werd met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De betrokken voertuigen raakten zwaar beschadigd. De ootmarsumseweg   WAS anderhalf uur afgesloten voor het overige verkeer.

 

Oldenzaal

 

Winkeldiefstal

 

Op maandag 31 maart werd in een winkel aan de Burgermeester Wallerstraat een 53-jarige man uit Enschede op heterdaad betrapt bij het stelen van een stuk kaas. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

 

Dinsdag 1 april

 

Ootmarsum

 

Snelheidscontrole

Op dinsdag 1 april werd tussen 09.00 en 16.00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Denekamperstraat. De maximumsnelheid van 50 km/u werd door 143 automobilisten genegeerd. De snelste reed 75 km/u.

 

Overdinkel

Duo met 178 gram wiet aangehouden

Dindsdagmiddag 1 april werden een man en een vrouw uit Duitsland aangehouden op de Hoofdstraat in Overdinkel op verdenking van het exporteren van drugs.

Agenten van het Grens Overschrijdend Politieteam (GPT) controleerden het duo op de Hoofdstraat in Overdinkel. In de auto werd een tas met daarin 178 gram wiet aangetroffen. De inzittenden, een 33-jarige man uit Rheine en een 31-jarige vrouw uit Steinfurt werden aangehouden en zijn na verhoor heengezonden.

 

Woensdag 2 april

 

Geen bijzonderheden

 

Donderdag 3 april

 

Overdinkel

Snelheidscontrole

Ruim 200 bestuurders krijgen een proces-verbaal voor het overschrijden van de maximumsnelheid op de Pastoor van Laakstraat in Overdinkel.

Veiligheid vergroten

Op de Pastoor van Laakstraat in Overdinkel geldt een maximumsnelheid van 30 km/u. Op donderdag 3 april werd gecontroleerd van 09.15 uur tot 16.15 uur. In totaal werden 665 voertuigen gecontroleerd. 204 bestuurders hielden zich niet aan de maximumsnelheid. De hoogst gemeten snelheid betrof 65 km/u.

Snelheidscontroles zijn een belangrijk middel om het overtredingsgedrag van automobilisten aanzienlijk te verlagen en de veiligheid te vergroten.

 

Oldenzaal

Verkeerscontrole

De politie heeft 3 april tussen 18.00 uur en 24.00 uur een verkeerscontrole gehouden aan de Retentieweg.

In totaal werden er 35 overtredingen geconstateerd. Boetes zijn uitgeschreven aan bestuurders die niet handsfree belden, geen gordel droegen, niet verzekerd waren of niet beschikten over een geldige APK of rijbewijs. Drie bestuurders hadden nog openstaande boetes. Eén auto is voor de belastingdienst in beslag genomen.

 

Denekamp

Twee fietsendieven aangehouden

De politie heeft 3 april, twee mannen van 21 en 23 jaar, zonder vaste woon of verblijfplaats in Nederland aangehouden voor fietsendiefstal.

Beide mannen werden rond 11.15 uur op heterdaad betrapt toen zij op de Churchillstraat beiden een fiets ontvreemden. Surveilleerde agenten zagen de twee morrelen aan de sloten van de fietsen. Bij controle bleek dat de fietsen hen niet toebehoorden. Beide fietsen zijn in beslag genomen en gaan terug naar hun rechtmatige eigenaar. De mannen zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

 

Deurningen

Dodelijk verkeersongeval Vliegveldstraat

Bij een ernstig verkeersongeval op 3 april tussen een fietsster, een motorrijder en een automobilist op de Vliegveldstraat (N737), is de motorrijder om het leven gekomen.

Vermoedelijk steekt rond 15.30 uur een fietsster de Vliegveldstraat over, hierbij wordt zij geraakt door een motorrijder die in de richting van Frans op de Bult rijdt. Beiden komen ten val. De motorrijder komt hierbij op de andere weghelft en wordt geraakt door een tegemoet komende automobilist. De motorrijder, een 23-jarige man uit Enschede, overlijdt ter plekke. De fietsster raakt gewond en is ter controle overgebracht naar het ziekenhuis.

De afdeling Verkeersongevallen Analyse van Politie onderzoekt de exacte toedracht.

 

Oldenzaal

Na ongeval doorgereden

Op donderdag 3 april tussen 14.00 en 14.30 uur vond op de Nieuwstraat een ongeval plaats tussen een fietsster en een personenauto. De 14-jarige fietsster uit Oldenzaal kan niet exact de plaats meer aangeven waar zij op de Nieuwstraat is aangereden wel weet ze dat het een witte personenauto betrof. In de auto zaten waarschijnlijk twee mannen en twee vrouwen. Gelukkig was er geen sprake van letsel, wel werd de fiets beschadigd.

Hebt u iets van deze aanrijding gezien of weet u wie de witte personenauto bestuurde? Belt u dan alstublieft met de politie in Oldenzaal 0900 8844 of anoniem 0800 7000.

 

Vrijdag 4 april

 

Geesteren

Snelheidscontrole

Op vrijdag 4 april werd tussen 10.00 en 16.00 uur op de Hardenbergerweg een snelheidscontrole gehouden. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 80 km/u welke door 40 automobilisten genegeerd werd. De snelste reed 139 km/u!

 

Denekamp

Op vrijdag 4 april omstreeks 17.00 uur werd in een winkel aan de Oldenzaalsestraat een vrouw op heterdaad betrapt bij het stelen van goederen. De 23-jarige vrouw uit Lattrop werd aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

 

De Lutte

Verkeersongeval met letsel

Op vrijdag 4 april omstreeks 16.30 uur vond op de Lossersedijk een aanrijding plaats tussen een motorrijder en een landbouwvoertuig, een mestuitrijder.

Een 50-jarige motorrijder uit Ommen reed over de Lossersedijk in de richting van De Lutte. In een bocht nabij de Poortbultenweg kwam de motorrijder op de andere weghelft waar hij vervolgens een landbouwvoertuig, bestuurd door een 50-jarige man uit Losser, schampte. Hierdoor kwam hij ten val. De motorrijder is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De motor raakte door de aanrijding Total loss.

 

Albergen

Op vrijdag 4 april werd ’s avond tussen 18.15 en 23.15 uur ingebroken in een woning aan de Kapittelhuisstraat. Het is nog niet bekend wat er werd weggenomen. De politie stelt een onderzoek in.

 

Zaterdag 5 april

 

Losser

Werd in de nacht van vrijdag 4 april op zaterdag 5 april in een bedrijfsauto aan de Richterstraat ingebroken. De daders kwamen in de auto door een raam te vernielen. Uit de auto werd gereedschap ontvreemd.

 

Langeveen
Duizenden varkens dood na schuurbrand
Vanochtend heeft een hevige brand gewoed in een varkensschuur aan de Balkenbeltsweg in Langeveen. Bij de brand zijn circa 2.000 varkens omgekomen. De brandweer voorkwam uitbreiding naar het naastgelegen woonhuis en biggenschuur met circa 300 biggen. De oorzaak van de brand is niet bekend en wordt nader onderzocht.

Omstreeks half zeven in de ochtend kreeg de brandweer een melding van een schuurbrand van 50 bij 80 meter aan de Balkenbeltsweg in Langeveen. Omdat het om een veeschuur ging met een naastgelegen woning en meerdere schuren op het erf zijn er direct meerdere eenheden gealarmeerd.

De schuur kan door de brand als verloren worden beschouwd. Bij de brand zijn geen hoge concentraties gevaarlijke stoffen vrijgekomen.

Brandweer Twente heeft personeel en materieel van meerdere kazernes ingezet bij deze brand.  Het gaat hier om ongeveer 50 brandweermensen. Ook was de N343 tijdelijk deels afgesloten voor verkeer.

De oorzaak van de brand is nog onbekend. Er hebben zich geen persoonlijke ongevallen voorgedaan.

 

Weerselo

Snelheidscontrole

Op zaterdag 5 april werd tussen 09.00 en 15.00 uur op de Bisschopstraat een snelheidscontrole gehouden. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 50 km/u. In totaal hielden zich 155 automobilisten niet aan deze snelheid! De hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 km/u.

 

Zondag 6 april

 

Albergen

Kop – staart aanrijding met letsel

Op zondag 6 april omstreeks 14.00 uur vond op de Ootmarsumseweg een kop – staart aanrijding plaats tussen 2 personenauto’s. Een 29-jarige automobilist uit Almelo bemerkte te laat dat zijn voorligger afremde. Hij kon vervolgens een aanrijding niet voorkomen en botste achterop zijn voorligger. De inzittenden uit deze auto, 2 vrouwen uit Almelo, respectievelijk 61 en 50 jaar oud, moesten door de brandweer uit de auto gehaald worden. Beide zijn met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De politie stelt een onderzoek in.

 

Harbrinkhoek

Snelheidscontrole

Op zondag 6 april werd op de Almeloseweg tussen 09.30 en 12.30 uur een snelheidscontrole gehouden. De maximumsnelheid van 80 km/u werd door 50 automobilisten overtreden. De snelste reed 108 km/u.

 

Vasse

Inbraak in woning

In de nachtelijke uren van zondag 6 april werd in een woning aan de Manderseweg ingebroken. De daders kwamen binnen door een raam te forceren. Onbekend is nog wat er werd weggenomen.

 

Ootmarsum

Snelheidscontrole

Op zondag 6 april werd tussen 09.00 en 16.00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Denekamperstraat. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 50 km/u. Deze werd maar liefst door 270 automobilisten overtreden. De snelste reed 96 km/u.

 

Albergen

Snelheidscontrole

Op zondag 6 april werd op de Zenderseweg tussen 13.00 en 16.00 uur een snelheidscontrole gehouden. In totaal negeerden 52 automobilisten de maximumsnelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 114 km/u.

 

Oldenzaal

Inbraak in woning

In de nacht van zaterdag 5 april op zondag 6 april werd in een woning aan de Hyacinthstraat ingebroken. Waarschijnlijk schrokken de daders van de aanwezige hond. Men vermist een handtas.           

 
 

Weer / Social media
Fotoreportage             Videoreportage

Nieuws

Oldenzaal Algemeen
Het nieuwe Losser Magazine al gezien?
23-09-2023 11:16
Oldenzaal Algemeen
Het weer in Twente: Stevige buien
22-09-2023 18:06
Oldenzaal Algemeen
Militaire oefening tussen Vasse, Mander en Hezingen
21-09-2023 09:17
Oldenzaal Algemeen
Infopagina FundamentLosser: Losser tegen Eenzaamheid
18-09-2023 21:25

Meer lezen

Oldenzaal Algemeen
Het nieuwe Losser Magazine al gezien?
13-09-2023 13:15
Oldenzaal Algemeen
Beleef Open Monumentendag in Oldenzaal op de fiets
08-09-2023 22:46
Oldenzaal Algemeen
Kom kennis maken met Hockey Club Losser
08-09-2023 22:25
Oldenzaal Algemeen
Het weer in Twente: Zonnig en erg warm
08-09-2023 13:45
Oldenzaal Algemeen
Mobieltjes verboden in de klas
08-09-2023 12:04
Oldenzaal Algemeen
Kampioensteam bij afscheidswedstrijd Wout Brama
02-09-2023 22:17
Oldenzaal Algemeen
Windmolens gaan onze snelwegen opfleuren
28-08-2023 11:01
Oldenzaal Algemeen
Het weer in Twente: Licht wisselvallig zomerweer
25-08-2023 17:04
Oldenzaal Algemeen
Save the date: Lossers eigen Formule1
25-08-2023 14:47
Oldenzaal Algemeen
Masja de Roy van Minikronieken wint prestigieuze prijs
16-08-2023 20:50
Oldenzaal Algemeen
Zing mee in het Stiftkoor tijdens het Stiftfestival
16-08-2023 15:10
Oldenzaal Algemeen
Het nieuwe Losser Magazine al gezien?
15-08-2023 15:24
Oldenzaal Algemeen
Het nieuwe Twente Magazine al gezien?
12-08-2023 14:41
Oldenzaal Algemeen
Het weer in Twente: Aangenaam zomerweer
11-08-2023 19:55

Sport

Oldenzaal Sport
WS Twente 100 jaar: jubileumfeest 1 juli 2023!
23-06-2023 11:32
Oldenzaal Sport
Fiets toertocht door noordoost Twente
05-05-2023 12:35
Oldenzaal Sport
Lutheria MB1 kampioen
26-04-2023 22:25

Meer lezen

Oldenzaal Sport
Nijverdalsebergcross als try-out voor NK Crosslopen
08-12-2022 08:30
Oldenzaal Sport
Eva Dorrestijn wint titel in de GK4 Kart Series
07-12-2022 17:00
Oldenzaal Sport
Nog één keer in De Grolsch Veste
04-11-2022 17:57
Oldenzaal Sport
Doe mee aan de MTB Helletocht
29-10-2022 10:42
Oldenzaal Sport
Fietstocht om aandacht te vragen voor hersenletsel
17-09-2022 11:36
Oldenzaal Sport
50 Jaar Jubileum Lutheria De Lutte
16-09-2022 18:08
Oldenzaal Sport
SV Losser debuteert op eigen regiotoernooi
17-08-2022 12:02
Oldenzaal Sport
Zomeravondwandeling Lonnekerberg
01-07-2022 18:06
Oldenzaal Sport
Koetsentocht van de Almelose Ruiterdagen
23-06-2022 19:51
Oldenzaal Sport
Run Bike Run Deurningen - Zaterdag 25 Juni
18-06-2022 18:38
Oldenzaal Sport
Weizentocht 2022 start in Deurningen
27-05-2022 12:31

Agenda

Oldenzaal UitAgenda
Rose in Filmhuis Oldenzaal
23-01-2023 18:32
Oldenzaal UitAgenda
Schuimend bier en bruisende blues in Almelo
13-10-2022 16:30
Oldenzaal UitAgenda
Samen wandelen in de natuur en het groen in en om de stad
02-09-2022 18:28

Meer lezen

Oldenzaal UitAgenda
Tropical Streetfood festival in de Drienerstraat
09-07-2022 10:10
Oldenzaal UitAgenda
Hellehondsdagen De Lutte
08-07-2022 15:31
Oldenzaal UitAgenda
Geniet in de natuur van drie korte familievoorstellingen
06-07-2022 18:06
Oldenzaal UitAgenda
Plantenexcursie rond  Wilmersberg
21-06-2022 11:41
Oldenzaal UitAgenda
Twee vernieuwende expo’s in Rijksmuseum Twenthe
21-06-2022 11:26
Oldenzaal UitAgenda
HENG LOOSE met o.a. Tusky, Jimmy Diamond en Bob uit Zuid
18-06-2022 13:31
Oldenzaal UitAgenda
Zomerse Sottobosco Salon in Rijksmuseum Twenthe
08-06-2022 17:03
Oldenzaal UitAgenda
KunstenLandschaproute Lonneker met Pinksteren
01-06-2022 10:20
Oldenzaal UitAgenda
Vrijdag 3 juni Nacht van Hengelo
31-05-2022 11:38
Oldenzaal UitAgenda
Vliegveld Twenthe: decor voor een lichtvoetige opera
31-05-2022 11:18
Oldenzaal UitAgenda
Schaapscheerfeest bij De Höfte
30-05-2022 18:47
Oldenzaal UitAgenda
Helligen Hendrik op het podium in de Mare
27-05-2022 12:21
Oldenzaal UitAgenda
Losser op z’n kop in het feestelijke hemelvaartweekend
27-05-2022 12:01

112

Oldenzaal Video
Camera in beeld
31-03-2016 09:27
Oldenzaal Video
Grote brand in schuur met biggen Ootmarsum
03-07-2015 09:06

Meer lezen

Oldenzaal Video
Veilig op vakantie
08-06-2015 14:08
Oldenzaal Video
Aangetroffen sieraden
12-01-2015 15:22
Oldenzaal Video
Politie houdt man aan voor drugsbezit
25-08-2014 12:11
Oldenzaal Video
Geraffineerde winkeldiefstal
01-07-2014 09:52
Oldenzaal Video
Anti-inbraakcampagne: wees alert in zomerperiode
23-06-2014 15:27
Oldenzaal Video
Vrouw aangehouden voor valse 112-meldingen
23-06-2014 15:18
Oldenzaal Video
Inbraak woning
26-05-2014 15:44
Oldenzaal Video
Inbraak winkel aan de Bisschopstraat
26-05-2014 15:41
Oldenzaal Video
Man bij babbeltruc van armband beroofd
13-05-2014 10:12
Oldenzaal Video
Inbraak in de kerk Albergen
01-04-2014 10:50
Oldenzaal Video
Fietser overleden na aanrijding
01-04-2014 10:48

Economie

Oldenzaal Bedrijf in Beeld
Meer dan helft clubhuizen sportverenigingen fors onderverzekerd
28-06-2023 15:28
Oldenzaal Bedrijf in Beeld
Info pagina Fundament Vitaliteit
25-03-2023 11:06

Meer lezen

Oldenzaal Bedrijf in Beeld
Patent voor innovatieve kartonnen, eikenprocessierupsval van B-Team
24-03-2023 21:26
Oldenzaal Bedrijf in Beeld
Openingsweek bij Cameron Tweewielers met leuke acties
22-02-2023 16:07
Oldenzaal Bedrijf in Beeld
Fundament Info Pagina: (Digi)taal vaardig
22-02-2023 13:26
Oldenzaal Bedrijf in Beeld
Henk Pen opent op 4 maart een uniek Tech Experience Centre
15-02-2023 15:23
Oldenzaal Bedrijf in Beeld
TinQ geeft zondag gratis tanken weg in Enter!
07-02-2023 15:54
Oldenzaal Bedrijf in Beeld
Buuf van Brokant steeds vaker ingezet bij verpleeghuiszorg thuis
07-02-2023 12:02
Oldenzaal Bedrijf in Beeld
Woonfestival van Wagenmans op 5 & 6 november
04-11-2022 17:23
Oldenzaal Bedrijf in Beeld
Woonfestival van Wagenmans op 5 & 6 november
08-10-2022 09:30
Oldenzaal Bedrijf in Beeld
Morshuis interieurspecialist - Dat voelt als thuiskomen
27-09-2022 12:13

Toerisme

Oldenzaal Toerist
VVV wandel- en fietstochten met lokale gids
09-07-2018 12:13
Oldenzaal Toerist
BoesCabaal Carnavalsfestival
24-01-2017 10:30
Oldenzaal Toerist
VVV De Lutte Kerstwandeling
09-12-2016 15:42
Oldenzaal Toerist
Sfeervolle Midwinterwandeling Losser
07-12-2016 16:27
Oldenzaal Toerist
Oldenzaals Paasvuur 2015
25-03-2015 08:30

Meer lezen

Oldenzaal Toerist
Avondwandeling ‘Over de Lonnekerberg’
13-08-2014 13:33
Oldenzaal Toerist
Kijkje vanuit de Plechelmustoren
07-08-2014 11:31
Oldenzaal Toerist
Nieuwe Trappen en Happen route rondom De Lutte
07-08-2014 11:23
Oldenzaal Toerist
Tour De Lutte met elektrisch voertuig
14-07-2014 14:07
Oldenzaal Toerist
Toeren door het Nationaal Landschap
14-07-2014 14:02
Oldenzaal Toerist
Geo-aardlagen langs de A1 bij de Dinkel
11-07-2014 12:52
Oldenzaal Toerist
Meditatie koepeltje Tankenberg
02-07-2014 15:25
Oldenzaal Toerist
Open imkerijdagen ook in Twente
30-06-2014 07:28
Oldenzaal Toerist
Gezellige streekmarkt op Havezathe Het Everloo
22-06-2014 19:32
Oldenzaal Toerist
Doe mee met de Nationale NachtvlinderNacht
19-06-2014 10:06
Oldenzaal Toerist
Buiten genieten van muziek ‘Bij het Everloo’
16-06-2014 12:24
Oldenzaal Toerist
Tour De Lutte met elektrisch voertuig
28-05-2014 10:30
Oldenzaal Toerist
“Hier worden geen etiketten geplakt”
22-05-2014 10:12
Oldenzaal Toerist
KiekTwente-wandeling op Egheria
15-05-2014 10:51

Overig

Oldenzaal Algemeen
Het nieuwe Losser Magazine al gezien?
23-09-2023 11:16
Oldenzaal Algemeen
Het weer in Twente: Stevige buien
22-09-2023 18:06
Oldenzaal Algemeen
Militaire oefening tussen Vasse, Mander en Hezingen
21-09-2023 09:17
Oldenzaal Algemeen
Infopagina FundamentLosser: Losser tegen Eenzaamheid
18-09-2023 21:25
Oldenzaal Algemeen
Het nieuwe Losser Magazine al gezien?
13-09-2023 13:15

Meer lezen

Oldenzaal Algemeen
Beleef Open Monumentendag in Oldenzaal op de fiets
08-09-2023 22:46
Oldenzaal Algemeen
Kom kennis maken met Hockey Club Losser
08-09-2023 22:25
Oldenzaal Algemeen
Het weer in Twente: Zonnig en erg warm
08-09-2023 13:45
Oldenzaal Algemeen
Mobieltjes verboden in de klas
08-09-2023 12:04
Oldenzaal Algemeen
Kampioensteam bij afscheidswedstrijd Wout Brama
02-09-2023 22:17
Oldenzaal Algemeen
Windmolens gaan onze snelwegen opfleuren
28-08-2023 11:01
Oldenzaal Algemeen
Het weer in Twente: Licht wisselvallig zomerweer
25-08-2023 17:04
Oldenzaal Algemeen
Save the date: Lossers eigen Formule1
25-08-2023 14:47
Oldenzaal Algemeen
Masja de Roy van Minikronieken wint prestigieuze prijs
16-08-2023 20:50
Oldenzaal Algemeen
Zing mee in het Stiftkoor tijdens het Stiftfestival
16-08-2023 15:10
Oldenzaal Algemeen
Het nieuwe Losser Magazine al gezien?
15-08-2023 15:24
Oldenzaal Algemeen
Het nieuwe Twente Magazine al gezien?
12-08-2023 14:41
Oldenzaal Algemeen
Het weer in Twente: Aangenaam zomerweer
11-08-2023 19:55

Fotoreportage

Videoreportage

Twentejournaal
Oldenzaalsestraat 232
7557 GC Hengelo
Tel: 074-259 66 33
K.v.K. 06084173
Redactie
Advertenties
Bezorgklachten
Copyright