Persberichten van Oldenzaal, Losser, Dinkelland en Tubbergen

Van maandag 31 maart tot en met zondag 6 april

 

Maandag 31 maart

De Lutte

Snelheidscontroles

Op maandag 31 maart werd tussen 15.00 en 18.00 uur op de Beuningerstraat  een snelheidscontrole gehouden. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 50 km/u. Deze werd door 110 automobilisten overtreden, de snelste reed 87 km/u.

Op dezelfde dag werd tussen 18.30 en 21.00 uur eveneens een snelheidscontrole gehouden op de Denekamperstraat. De maximumsnelheid van 80 km/u werd hier door 30 automobilisten overtreden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 114 km/u.

 

Albergen

Verkeersongeval met letsel

Op maandag 31 maart omstreeks 13.00 uur vond op de Ootmarsumseweg een frontale aanrijding plaats tussen een bestel- en een personenauto.

Een 51-jarige bestuurder uit Harbrinkhoek reed in de richting van Almelo en kwam door onverklaarbare oorzaak op de linkerweghelft. Hier botste hij frontaal op een bestelauto bestuurd door een 67-jarige bestuurder uit Almelo. De bestuurder uit Harbrinkhoek werd met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De betrokken voertuigen raakten zwaar beschadigd. De ootmarsumseweg   WAS anderhalf uur afgesloten voor het overige verkeer.

 

Oldenzaal

 

Winkeldiefstal

 

Op maandag 31 maart werd in een winkel aan de Burgermeester Wallerstraat een 53-jarige man uit Enschede op heterdaad betrapt bij het stelen van een stuk kaas. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

 

Dinsdag 1 april

 

Ootmarsum

 

Snelheidscontrole

Op dinsdag 1 april werd tussen 09.00 en 16.00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Denekamperstraat. De maximumsnelheid van 50 km/u werd door 143 automobilisten genegeerd. De snelste reed 75 km/u.

 

Overdinkel

Duo met 178 gram wiet aangehouden

Dindsdagmiddag 1 april werden een man en een vrouw uit Duitsland aangehouden op de Hoofdstraat in Overdinkel op verdenking van het exporteren van drugs.

Agenten van het Grens Overschrijdend Politieteam (GPT) controleerden het duo op de Hoofdstraat in Overdinkel. In de auto werd een tas met daarin 178 gram wiet aangetroffen. De inzittenden, een 33-jarige man uit Rheine en een 31-jarige vrouw uit Steinfurt werden aangehouden en zijn na verhoor heengezonden.

 

Woensdag 2 april

 

Geen bijzonderheden

 

Donderdag 3 april

 

Overdinkel

Snelheidscontrole

Ruim 200 bestuurders krijgen een proces-verbaal voor het overschrijden van de maximumsnelheid op de Pastoor van Laakstraat in Overdinkel.

Veiligheid vergroten

Op de Pastoor van Laakstraat in Overdinkel geldt een maximumsnelheid van 30 km/u. Op donderdag 3 april werd gecontroleerd van 09.15 uur tot 16.15 uur. In totaal werden 665 voertuigen gecontroleerd. 204 bestuurders hielden zich niet aan de maximumsnelheid. De hoogst gemeten snelheid betrof 65 km/u.

Snelheidscontroles zijn een belangrijk middel om het overtredingsgedrag van automobilisten aanzienlijk te verlagen en de veiligheid te vergroten.

 

Oldenzaal

Verkeerscontrole

De politie heeft 3 april tussen 18.00 uur en 24.00 uur een verkeerscontrole gehouden aan de Retentieweg.

In totaal werden er 35 overtredingen geconstateerd. Boetes zijn uitgeschreven aan bestuurders die niet handsfree belden, geen gordel droegen, niet verzekerd waren of niet beschikten over een geldige APK of rijbewijs. Drie bestuurders hadden nog openstaande boetes. Eén auto is voor de belastingdienst in beslag genomen.

 

Denekamp

Twee fietsendieven aangehouden

De politie heeft 3 april, twee mannen van 21 en 23 jaar, zonder vaste woon of verblijfplaats in Nederland aangehouden voor fietsendiefstal.

Beide mannen werden rond 11.15 uur op heterdaad betrapt toen zij op de Churchillstraat beiden een fiets ontvreemden. Surveilleerde agenten zagen de twee morrelen aan de sloten van de fietsen. Bij controle bleek dat de fietsen hen niet toebehoorden. Beide fietsen zijn in beslag genomen en gaan terug naar hun rechtmatige eigenaar. De mannen zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

 

Deurningen

Dodelijk verkeersongeval Vliegveldstraat

Bij een ernstig verkeersongeval op 3 april tussen een fietsster, een motorrijder en een automobilist op de Vliegveldstraat (N737), is de motorrijder om het leven gekomen.

Vermoedelijk steekt rond 15.30 uur een fietsster de Vliegveldstraat over, hierbij wordt zij geraakt door een motorrijder die in de richting van Frans op de Bult rijdt. Beiden komen ten val. De motorrijder komt hierbij op de andere weghelft en wordt geraakt door een tegemoet komende automobilist. De motorrijder, een 23-jarige man uit Enschede, overlijdt ter plekke. De fietsster raakt gewond en is ter controle overgebracht naar het ziekenhuis.

De afdeling Verkeersongevallen Analyse van Politie onderzoekt de exacte toedracht.

 

Oldenzaal

Na ongeval doorgereden

Op donderdag 3 april tussen 14.00 en 14.30 uur vond op de Nieuwstraat een ongeval plaats tussen een fietsster en een personenauto. De 14-jarige fietsster uit Oldenzaal kan niet exact de plaats meer aangeven waar zij op de Nieuwstraat is aangereden wel weet ze dat het een witte personenauto betrof. In de auto zaten waarschijnlijk twee mannen en twee vrouwen. Gelukkig was er geen sprake van letsel, wel werd de fiets beschadigd.

Hebt u iets van deze aanrijding gezien of weet u wie de witte personenauto bestuurde? Belt u dan alstublieft met de politie in Oldenzaal 0900 8844 of anoniem 0800 7000.

 

Vrijdag 4 april

 

Geesteren

Snelheidscontrole

Op vrijdag 4 april werd tussen 10.00 en 16.00 uur op de Hardenbergerweg een snelheidscontrole gehouden. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 80 km/u welke door 40 automobilisten genegeerd werd. De snelste reed 139 km/u!

 

Denekamp

Op vrijdag 4 april omstreeks 17.00 uur werd in een winkel aan de Oldenzaalsestraat een vrouw op heterdaad betrapt bij het stelen van goederen. De 23-jarige vrouw uit Lattrop werd aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

 

De Lutte

Verkeersongeval met letsel

Op vrijdag 4 april omstreeks 16.30 uur vond op de Lossersedijk een aanrijding plaats tussen een motorrijder en een landbouwvoertuig, een mestuitrijder.

Een 50-jarige motorrijder uit Ommen reed over de Lossersedijk in de richting van De Lutte. In een bocht nabij de Poortbultenweg kwam de motorrijder op de andere weghelft waar hij vervolgens een landbouwvoertuig, bestuurd door een 50-jarige man uit Losser, schampte. Hierdoor kwam hij ten val. De motorrijder is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De motor raakte door de aanrijding Total loss.

 

Albergen

Op vrijdag 4 april werd ’s avond tussen 18.15 en 23.15 uur ingebroken in een woning aan de Kapittelhuisstraat. Het is nog niet bekend wat er werd weggenomen. De politie stelt een onderzoek in.

 

Zaterdag 5 april

 

Losser

Werd in de nacht van vrijdag 4 april op zaterdag 5 april in een bedrijfsauto aan de Richterstraat ingebroken. De daders kwamen in de auto door een raam te vernielen. Uit de auto werd gereedschap ontvreemd.

 

Langeveen
Duizenden varkens dood na schuurbrand
Vanochtend heeft een hevige brand gewoed in een varkensschuur aan de Balkenbeltsweg in Langeveen. Bij de brand zijn circa 2.000 varkens omgekomen. De brandweer voorkwam uitbreiding naar het naastgelegen woonhuis en biggenschuur met circa 300 biggen. De oorzaak van de brand is niet bekend en wordt nader onderzocht.

Omstreeks half zeven in de ochtend kreeg de brandweer een melding van een schuurbrand van 50 bij 80 meter aan de Balkenbeltsweg in Langeveen. Omdat het om een veeschuur ging met een naastgelegen woning en meerdere schuren op het erf zijn er direct meerdere eenheden gealarmeerd.

De schuur kan door de brand als verloren worden beschouwd. Bij de brand zijn geen hoge concentraties gevaarlijke stoffen vrijgekomen.

Brandweer Twente heeft personeel en materieel van meerdere kazernes ingezet bij deze brand.  Het gaat hier om ongeveer 50 brandweermensen. Ook was de N343 tijdelijk deels afgesloten voor verkeer.

De oorzaak van de brand is nog onbekend. Er hebben zich geen persoonlijke ongevallen voorgedaan.

 

Weerselo

Snelheidscontrole

Op zaterdag 5 april werd tussen 09.00 en 15.00 uur op de Bisschopstraat een snelheidscontrole gehouden. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 50 km/u. In totaal hielden zich 155 automobilisten niet aan deze snelheid! De hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 km/u.

 

Zondag 6 april

 

Albergen

Kop – staart aanrijding met letsel

Op zondag 6 april omstreeks 14.00 uur vond op de Ootmarsumseweg een kop – staart aanrijding plaats tussen 2 personenauto’s. Een 29-jarige automobilist uit Almelo bemerkte te laat dat zijn voorligger afremde. Hij kon vervolgens een aanrijding niet voorkomen en botste achterop zijn voorligger. De inzittenden uit deze auto, 2 vrouwen uit Almelo, respectievelijk 61 en 50 jaar oud, moesten door de brandweer uit de auto gehaald worden. Beide zijn met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De politie stelt een onderzoek in.

 

Harbrinkhoek

Snelheidscontrole

Op zondag 6 april werd op de Almeloseweg tussen 09.30 en 12.30 uur een snelheidscontrole gehouden. De maximumsnelheid van 80 km/u werd door 50 automobilisten overtreden. De snelste reed 108 km/u.

 

Vasse

Inbraak in woning

In de nachtelijke uren van zondag 6 april werd in een woning aan de Manderseweg ingebroken. De daders kwamen binnen door een raam te forceren. Onbekend is nog wat er werd weggenomen.

 

Ootmarsum

Snelheidscontrole

Op zondag 6 april werd tussen 09.00 en 16.00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Denekamperstraat. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 50 km/u. Deze werd maar liefst door 270 automobilisten overtreden. De snelste reed 96 km/u.

 

Albergen

Snelheidscontrole

Op zondag 6 april werd op de Zenderseweg tussen 13.00 en 16.00 uur een snelheidscontrole gehouden. In totaal negeerden 52 automobilisten de maximumsnelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 114 km/u.

 

Oldenzaal

Inbraak in woning

In de nacht van zaterdag 5 april op zondag 6 april werd in een woning aan de Hyacinthstraat ingebroken. Waarschijnlijk schrokken de daders van de aanwezige hond. Men vermist een handtas.           

 
 

Weer / Social media
Fotoreportage             Videoreportage

Nieuws

Losser Algemeen
Open dag FcTwente 14 juli
12-07-2024 22:13
Losser Algemeen
-
12-07-2024 21:47
Losser Bedrijf in Beeld
Vernieuwd Dorpsfeest Overdinkel
01-07-2024 12:30

Meer lezen

Losser Algemeen
OBS De Saller uit Losser wint E-waste Race Twente
30-06-2024 11:42
Losser Algemeen
Boerenmarkt viert Week van de Amateurkunst
29-06-2024 14:48
Losser Sport
Onderlinge wedstrijden AGVL
28-06-2024 18:34
Losser Algemeen
Goed weer voor buitenactiviteiten
28-06-2024 18:02
Losser Algemeen
Het nieuwe Losser Magazine al gezien?
28-06-2024 10:44
Losser Bedrijf in Beeld
Infopagina Fundament: Kunst & Cultuur
18-06-2024 21:43
Losser Bedrijf in Beeld
Grote belangstelling voor thuisbatterij Enschede Energie
15-06-2024 09:42
Losser Algemeen
Het nieuwe Losser Magazine al gezien?
14-06-2024 14:00
Losser Algemeen
Cartoon EK Voetbal Haarband Memphis Depay
14-06-2024 13:24
Losser Algemeen
65 jarig huwelijk in de gemeente Losser
13-06-2024 16:40
Losser Algemeen
Gezondheid van jongeren blijft kwetsbaar
12-06-2024 07:52

Sport

Losser Sport
Onderlinge wedstrijden AGVL
28-06-2024 18:34
Losser Sport
Lutheria Niveau 4.2, 6.2, 6.3 en C1 kampioen!
17-04-2024 14:03
Losser Sport
Schaatsen kunnen uit het vet; VET!
09-01-2024 20:15

Meer lezen

Losser Sport
Kick off Walking Handball in Losser
28-09-2023 14:54
Losser Sport
Handbalinstuif bij Combinatie ‘64
11-05-2023 18:58
Losser Sport
Fiets toertocht door noordoost Twente
05-05-2023 12:35
Losser Sport
Lutheria MB1 kampioen
26-04-2023 22:25
Losser Sport
Biljartclub “de warme bal”
22-02-2023 15:13
Losser Sport
Judo Losser actief het jaar uit
19-12-2022 11:01
Losser Sport
Judo Losser actief het jaar uit
17-12-2022 11:55

Agenda

Losser UitAgenda
Ontmoet bestsellerauteur Ilja Leonard Pfeijffer
28-03-2024 18:34
Losser UitAgenda
Liza Ferschtman speelt Bruchs Vioolconcert
16-03-2024 13:59
Losser UitAgenda
Kerst met… Mina & Lisa!
13-12-2023 21:19

Meer lezen

Losser UitAgenda
Zing mee met M’n opa, m’n opa, m’n opa
17-06-2023 10:24
Losser UitAgenda
Excursie ‘Reeën’ op Landgoed Groot Brunink
03-09-2022 12:43
Losser UitAgenda
Hellehondsdagen De Lutte
08-07-2022 15:31
Losser UitAgenda
Plantenexcursie rond  Wilmersberg
21-06-2022 11:41
Losser UitAgenda
Twee vernieuwende expo’s in Rijksmuseum Twenthe
21-06-2022 11:26
Losser UitAgenda
KunstenLandschaproute Lonneker met Pinksteren
01-06-2022 10:20
Losser UitAgenda
Vliegveld Twenthe: decor voor een lichtvoetige opera
31-05-2022 11:18
Losser UitAgenda
Schaapscheerfeest bij De Höfte
30-05-2022 18:47
Losser UitAgenda
Helligen Hendrik op het podium in de Mare
27-05-2022 12:21

112

Losser Video
Camera in beeld
31-03-2016 09:27
Losser Video
Veilig op vakantie
08-06-2015 14:08

Meer lezen

Losser Video
Aangetroffen sieraden
12-01-2015 15:22
Losser Video
Geruimde hennepplantage ontdekt in woning
06-10-2014 14:55
Losser Video
Inbraak woning Collendoorn
25-08-2014 12:12
Losser Video
Beroving en schuurinbraak
14-07-2014 14:11
Losser Video
Diefstal paardentrailer en caravan
14-07-2014 14:09
Losser Video
Man neergestoken op de Gronausestraat
14-07-2014 14:09
Losser Video
Eenzijdige aanrijding met letsel
24-03-2014 16:08

Economie

Losser Bedrijf in Beeld
Vernieuwd Dorpsfeest Overdinkel
01-07-2024 12:30
Losser Bedrijf in Beeld
Infopagina Fundament: Kunst & Cultuur
18-06-2024 21:43
Losser Bedrijf in Beeld
Grote belangstelling voor thuisbatterij Enschede Energie
15-06-2024 09:42
Losser Bedrijf in Beeld
Tuindagen Bad Bentheim
07-06-2024 19:31

Meer lezen

Losser Bedrijf in Beeld
Vacature: Stage Video en Editing
24-05-2024 15:54
Losser Bedrijf in Beeld
Fietskar/mand Demonstratiedag bij Pets&Co 
16-05-2024 13:13
Losser Bedrijf in Beeld
De maand Mei staat bij Fundament in het teken van MaakLab
24-04-2024 13:52
Losser Bedrijf in Beeld
Nieuwe thuisbasis voor Moekotte Media
03-04-2024 10:20
Losser Bedrijf in Beeld
Instap kanotocht op de Dinkel
15-03-2024 16:07
Losser Bedrijf in Beeld
Infopagina Fundament: (digi)taalvaardigheid
27-02-2024 16:02
Losser Bedrijf in Beeld
Infopagina Fundament Losser: Liefde voor...
31-01-2024 10:03
Losser Bedrijf in Beeld
Voorlezen - Infopagina Fundament Losser
21-12-2023 11:23
Losser Bedrijf in Beeld
Voedselbos en kleinschalige kwekerij in Glane
12-12-2023 15:39
Losser Bedrijf in Beeld
Nieuw in Twente: Memoires op Video
12-12-2023 11:36
Losser Bedrijf in Beeld
Vrijwilligers in de spotlight bij Fundament Losser
27-11-2023 12:38
Losser Bedrijf in Beeld
Infopagina Fundament: Mantelzorg
25-10-2023 14:29

Toerisme

Losser Toerist
VVV wandel- en fietstochten met lokale gids
09-07-2018 12:13
Losser Toerist
Heavy Metal ?bij Heldere Hemel (WAK):
02-06-2018 10:13
Losser Toerist
Lekkernijen bij Aveleijn Losser.
19-04-2018 18:33

Meer lezen

Losser Toerist
Sfeervolle Midwinterwandeling Losser
07-12-2016 16:28
Losser Toerist
Erve Kraesgenberg zoekt bestuursleden
06-10-2014 09:39
Losser Toerist
Kijk op Kunst
22-09-2014 14:08
Losser Toerist
Open Monumentendag in de gemeente Losser
31-08-2014 15:30
Losser Toerist
Wijzigingen fietsknooppunten gemeente Losser
07-08-2014 12:04
Losser Toerist
Nieuwe Trappen en Happen route rondom De Lutte
07-08-2014 11:23
Losser Toerist
Foto’s van vlas
20-07-2014 15:31
Losser Toerist
Tour De Lutte met elektrisch voertuig
14-07-2014 14:07
Losser Toerist
Toeren door het Nationaal Landschap
14-07-2014 14:02
Losser Toerist
Geo-aardlagen langs de A1 bij de Dinkel
11-07-2014 12:52
Losser Toerist
Doe mee met de Nationale NachtvlinderNacht
19-06-2014 10:06
Losser Toerist
Zelf natuur beheren in Losser?
10-06-2014 10:16
Losser Toerist
Tour De Lutte met elektrisch voertuig
28-05-2014 10:30

Overig

Losser Algemeen
Open dag FcTwente 14 juli
12-07-2024 22:13
Losser Algemeen
-
12-07-2024 21:47
Losser Algemeen
OBS De Saller uit Losser wint E-waste Race Twente
30-06-2024 11:42
Losser Algemeen
Boerenmarkt viert Week van de Amateurkunst
29-06-2024 14:48

Meer lezen

Losser Algemeen
Goed weer voor buitenactiviteiten
28-06-2024 18:02
Losser Algemeen
Het nieuwe Losser Magazine al gezien?
28-06-2024 10:44
Losser Algemeen
Het nieuwe Losser Magazine al gezien?
14-06-2024 14:00
Losser Algemeen
Cartoon EK Voetbal Haarband Memphis Depay
14-06-2024 13:24
Losser Algemeen
65 jarig huwelijk in de gemeente Losser
13-06-2024 16:40
Losser Algemeen
Gezondheid van jongeren blijft kwetsbaar
12-06-2024 07:52
Losser Algemeen
Basisschool de Saller viert 25-jarig jubileum
04-06-2024 18:13
Losser Algemeen
Start werkzaamheden Dorpsbleek Losser
03-06-2024 21:23
Losser Algemeen
Twents Carmel College presenteert Grab the Mic!
03-06-2024 17:10
Losser Algemeen
Het weer in Twente: Wolken en zon
31-05-2024 17:24
Losser Algemeen
Het nieuwe Losser Magazine al gezien?
31-05-2024 14:18

Fotoreportage

Videoreportage

Twentejournaal
Oldenzaalsestraat 232
7557 GC Hengelo
Tel: 074-259 66 33
K.v.K. 06084173
Redactie
Advertenties
Bezorgklachten
Copyright