Infopagina FundamentLosser: Losser tegen Eenzaamheid

LOSSER - De maand september staat in de gemeente Losser in het teken van eenzaamheid. Samen met de gemeente en partners wil Fundament in deze maand meer aandacht vragen voor eenzaamheid onder inwoners van de gemeente. Iedereen voelt zich wel eens eenzaam, en heeft behoefte aan sociaal contact. Zo is het leven. Als dit te vaak voorkomt vormt eenzaamheid een probleem. Gevoelens van eenzaamheid leiden op langere termijn vaak tot veel meer klachten. Hoog tijd om hier volop aandacht voor te hebben!

 

Week tegen Eenzaamheid

De Week tegen Eenzaamheid is van 28 september tot en met 4 oktober. Het thema is: ‘Kom Erbij’. In deze week heeft Fundament verschillende activiteiten georganiseerd waar inwoners van de gemeente Losser vrijblijvend aan deel kunnen nemen.

 

Zo kun je terecht bij de Kiekerskaamp voor een kop koffie, een spelletje of een goed gesprek en maakt Samen Actief een mooie tocht in een huifkar door de omgeving van Losser. Op donderdag 5 oktober viert de Culturele Ontmoeting hun éénjarig bestaan met een voorleeslunch bij Erve Kraesgenberg. Burgermeester Cia Kroon zal deze feestelijke bijeenkomst bijwonen en het Nationale Voorleeslunchverhaal geschreven door Ronald Giphart voorlezen.

 

Voor iedereen is er iets te doen! Heb je wel zin in een uitstapje en/of behoefte aan samen zijn met andere inwoners van de gemeente Losser? Hieronder vind je alle informatie over de geplande activiteiten. Heb je vragen? Wacht dan niet en neem contact met ons op, wij helpen je graag verder. Je kunt ons bereiken via 053-5369400 of stuur een mailtje naar info@fundamentlosser.nl.

 

Het volledige programma van de week tegen eenzaamheid vind je op onze website: www.lossertegeneenzaamheid.nl

 

 

Eenzaamheid, zullen we dat sámen oppakken?

Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich vaak eenzaam. Dat gevoel zie je niet aan de buitenkant en kan per persoon verschillen. Negatieve gedachten kunnen overgaan in gevoelens van eenzaamheid. Dit kan iedereen overkomen. Dikke kans dat het ook in jouw omgeving voorkomt of misschien heb je zelfs soms gevoelens van eenzaamheid. Een klein gebaar kan het verschil maken.

Of iemand gevoelens van eenzaamheid ervaart, zie je vaak niet aan de buitenkant. Iemand kan een heel druk sociaal leven hebben, en zich toch eenzaam voelen.

Wat kun jij doen?
Als je ziet dat iemand in jouw omgeving worstelt met iets in zijn of haar leven, wacht dan niet af. Begin het gesprek. Een simpele ’Hoe gaat het met je?’ kan al veel voor iemand betekenen. Neem de tijd en stel je open, eerlijk en nieuwsgierig op. Geef geen mening, advies of oplossing, maar luister naar die persoon. Blijf doorvragen en vul het verhaal niet voor de ander in. Luisteren en er zijn voor iemand kan veel betekenen.

Een kopje koffie drinken, een gesprekje in de supermarkt of samen met iemand de hond uitlaten. Er voor iemand zijn kan al in een klein gebaar zitten. Zomaar een kaartje sturen of iemand helpen bij het koken of tuinieren. Samen iets doen verbindt en dat werkt beide kanten op.

 

Eenzaamheid is een groot maatschappelijk probleem. Je kunt dat niet voor een ander oplossen, maar het gesprek aangaan is een goed begin. Wil je meer lezen over wat jij kunt doen? Je vindt veel tips op de website www.eentegeneenzaamheid.nl

 

======================

Wat kun je doen als je soms eenzame gevoelens hebt?
Er worstelen veel mensen met deze gevoelens. Bespreek je gevoelens met iemand die je vertrouwt. Er zijn ook organisaties die je kunnen ondersteunen. Op de website www.lossertegeneenzaamheid.nl vind je meer informatie.

Fundament organiseert diverse activiteiten waar je vrij aan kunt deelnemen, kom een keer langs bij een activiteit of neem contact op als je meer wilt weten.

Misschien is er wel een ervaren vrijwilliger die als maatje ingezet kunnen worden. Heb je gewoon behoefte aan een luisterend oor, dan kun je de Luisterlijn bellen 074 - 255 25 55

Wij staan samen met jou en voor jou klaar!

======================

 

Samen Actief

Samen iets ondernemen is leuker dan alleen.

Op elke eerste woensdag van de maand komen enthousiaste deelnemers bij elkaar om elkaar te leren kennen en samen activiteiten te bedenken. Het is bewezen dat samen activiteiten ondernemen niet alleen leuker is, maar ook bijdraagt aan een gezonder en energieker leven.

Van theateravonden tot het snuffelen op de Siepelmarkt in het pittoreske Ootmarsum. We hebben zelfs de electrokar genomen om door het uitgestrekte Luttezand te rijden, waar we op plekken kwamen waar we nog niet eerder waren geweest.

"We bedenken iedere keer weer andere activiteiten. Samen op pad gaan is gezellig, alleen ga je niet zo snel naar een theater toe" zegt een deelneemster.

Of je nu alleenstaand bent, een stel of een paar vrienden, er is altijd plaats voor meer levensgenieters. De volgende eerste woensdag van de maand wacht al op jou, de koffie staat klaar bij Fundament op de eerste verdieping in ’t Lossers Hoes.

 

Met de huifkar door Losser

In het kader van ‘Samen Actief’ en de ‘Week tegen eenzaamheid’ wordt er een huifkartocht door Losser georganiseerd. Geniet van de prachtige omgeving die Losser te bieden heeft, maar vooral van elkaars gezelschap.

 

De huifkartocht start bij ’t Lossers Hoes en duurt ongeveer 2 uur. Tijdens deze twee uur word je voorzien van een lekker kopje koffie en wat lekkers. Kosten voor de huifkartocht bedragen €5,- per persoon. Om mee te kunnen met de huifkartocht dien je je op te geven via info@fundamentlosser.nl of via 053 536 9400 want er zijn maar een beperkt aantal plekken beschikbaar in de huifkar.

 

Datum: 4 oktober

Tijd: 10.30 uur

Opstappen: ’t Lossers Hoes.

 

Culturele Ontmoeting

28 september – Mandoline en gitaar orkest

Elke donderdag is er de Culturele Ontmoeting bij Erve Kraesgenberg. Tijdens deze ochtenden komen ouderen bij elkaar voor elke week een ander programma gericht op kunst, historie, muziek en/of cultuur. Donderdag 28 september staat de Culturele ontmoeting in het teken van muziek. Het Twents Mandoline en Gitaar Orkest komt de groep verblijden met klassieke en romantische klanken. Na deze sfeervolle ochtend is er de mogelijkheid om af te sluiten met een warme maaltijd (deze is optioneel).

 

Wil je meer weten over Het Twents Mandoline en Gitaar Orkest? Neem dan een kijkje op hun facebookpagina: https://www.facebook.com/orkest.tmgo en kom 28 september naar de Culturele Ontmoeting.

 

5 oktober – voorleeslunch

De Culturele Ontmoeting bestaat al weer één jaar! Donderdag 5 oktober vieren we dit graag samen met jullie! Tijdens deze bijeenkomst staat het thema eenzaamheid centraal. Nathalie Piersma leest haar zelfgeschreven gedicht voor en gaat met de deelnemers aan de slag tot het maken van een nieuw gedicht. Daarnaast komt burgermeester Cia Kroon het Nationale Voorleeslunch verhaal voorlezen en staat het vertrouwde kopje koffie/thee voor je klaar.

 

Zoals je gewend bent kun je na deze gezellige, culturele bijeenkomst napraten onder het genot van een warme maaltijd (deze is optioneel). Heb je interesse in de Culturele Ontmoeting en/of heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op via info@fundamentlosser.nl of bel 06 121 00 580.

 

De Culturele Ontmoeting vindt elke donderdag van 10:00 tot 13:00 uur plaats bij Erve Kraesgenberg.

De kosten zijn:

Entree, koffie/thee en de lezing 2,00 euro.

Entree, koffie/thee, lezing en maaltijd 5,00 euro.

 

Koffie-inloop Kiekerskaamp

Tijdens de Losserse Week tegen Eenzaamheid brengen we jong en oud samen. Op dinsdag 3 oktober 2023 bezoekt de jeugd de oudere generatie op de Kiekerskaamp om daar samen met de bezoekers spelletjes te spelen, wat lekkers te bakken en creatief bezig te zijn. Kortom, om er samen een gezellige ochtend van te maken.

 

De koffie-inloop Kiekerskaamp is een inloop-ochtend waar mensen samen kunnen komen voor een kop koffie, een gesprek en diverse activiteiten. Ontmoeten en gezelligheid staat tijdens deze ochtenden centraal. De koffie-inloop vind elke maandag-, dinsdag en vrijdagochtend van 09:30 tot 12:30 uur bij de Kiekerskaamp, Denekamperdijk 46, Losser.

 

 

Activiteiten tijdens de Week tegen Eenzaamheid

donderdag 28 september
Taalpunt “Komt erbij” – Feestelijke ontmoeting 10.00 tot 11.30 uur bij ’t Lossers Hoes

donderdag 28 september
Culturele Ontmoeting - Het Twents Mandoline en Gitaar Orkest 10.00 tot 13.00 uur bij Erve Kraesgenberg

donderdag 28 september
Vrije inloop Maaklab Losser
14.00 tot 16.00 uur bij ’t Lossers Hoes

vrijdag 29 september
Koffie-inloop – Schilderen met FC Noaber 09.30 tot 11.00 uur bij de Kiekerskaamp

maandag 2 oktober
Koffie-inloop
09.30 – 12.30 uur bij de Kiekerskaamp

Maandag t/m vrijdag
Experimenteren met de beleeftafel van de Bibliotheek 14.00 tot 16.00 uur bij ’t Lossers Hoes

dinsdag 3 oktober
Koffie-inloop – Kinderen & ouderen samen 09.30 tot 12.30 uur bij de Kiekerskaamp

woensdag 4 oktober
MamaPapacafe? – Carint Reggeland – ouderen zingen met kinderen
09.30 tot 11.30 bij ’t Lossers Hoes

woensdag 4 oktober
Samen Actief – Huifkartocht
10.30 tot 12.30 uur vertrek vanaf ’t Lossers Hoes

donderdag 5 oktober
Voorleeslunch in samenwerking met Culturele ontmoeting – 1 jarig bestaan
10.00 tot 13.00 uur bij Erve Kraesgenberg

Vrijdag 6 oktober
Koffie-inloop
09.30 – 12.30 uur bij de Kiekerskaamp

 

 

Meer informatie vind je op onze website: www.lossertegeneenzaamheid.nl

 

Zie ook www.lossermagazine.nl ook via www.issuu.comtwentejournaaldocs

www.losserjournaal.nl

 

#fundamentlosser #eenzaamheid #weektegendeeenzaamheid #welzijn #educatie #ouderen #bibliotheek #mamapapacafe #jongeren #huifkar #kinderen #losser #beuningen #delutte #overdinkel #glane #glanebeekhoek #twente


 

 
 

Weer / Social media




Fotoreportage             Videoreportage

Nieuws

Dinkelland Algemeen
Feestelijke opening Ontwikkelplein Losser
29-11-2023 16:51
Dinkelland Algemeen
Aan de slag met droogte en wateroverlast in het Dinkeldal
27-11-2023 16:47

Meer lezen

Dinkelland Algemeen
Vrolijke Sinterklaasmusical van Servus in Theater Hof 88
25-11-2023 12:36
Dinkelland Algemeen
In gesprek over de toekomst van het platteland
25-11-2023 12:21
Dinkelland Algemeen
Online escaperoom Historische Kring Losser
24-11-2023 16:18
Dinkelland Algemeen
Het weer in Twente: Kletsnatte Sinterklaasintocht
17-11-2023 19:53
Dinkelland Algemeen
Nieuwe jeugdhindernis DSR
16-11-2023 09:50
Dinkelland Algemeen
Ondersteuning naasten van mensen met een eetstoornis
15-11-2023 15:15
Dinkelland Algemeen
Internationale avond HERA
14-11-2023 10:11
Dinkelland Algemeen
Filmhuis Oldenzaal vertoont de film ‘Il Colibrì’.
14-11-2023 10:01
Dinkelland Algemeen
Concert rond Allerzielen in Stiftskerk
10-11-2023 21:06

Sport

Dinkelland Sport
WS Twente 100 jaar: jubileumfeest 1 juli 2023!
23-06-2023 11:32
Dinkelland Sport
Lutheria MB1 kampioen
26-04-2023 22:25
Dinkelland Sport
Biljartclub “de warme bal”
22-02-2023 15:13

Meer lezen

Dinkelland Sport
Nog één keer in De Grolsch Veste
04-11-2022 17:57
Dinkelland Sport
Doe mee aan de MTB Helletocht
29-10-2022 10:42
Dinkelland Sport
Fietstocht om aandacht te vragen voor hersenletsel
17-09-2022 11:36
Dinkelland Sport
50 Jaar Jubileum Lutheria De Lutte
16-09-2022 18:08
Dinkelland Sport
SV Losser debuteert op eigen regiotoernooi
17-08-2022 12:02
Dinkelland Sport
Run Bike Run Deurningen - Zaterdag 25 Juni
18-06-2022 18:38
Dinkelland Sport
Weizentocht 2022 start in Deurningen
27-05-2022 12:31
Dinkelland Sport
Acht vaantjes voor Judoka’s
10-05-2022 13:06
Dinkelland Sport
Welkom bij BoesCool55+
18-04-2022 13:29
Dinkelland Sport
Na de kopbal van Kieft in Stadstheater De Bond
14-04-2022 18:18
Dinkelland Sport
Veel plezier op de mat  bij Vanentoernooi
13-04-2022 13:16
Dinkelland Sport
Schaatsen - Herinneringen van Henk Poelakker
04-04-2022 11:26

Agenda

Dinkelland UitAgenda
Film ‘Den Skyldige (2016)’ in de Stiftsschool
15-02-2023 19:48
Dinkelland UitAgenda
Rose in Filmhuis Oldenzaal
23-01-2023 18:32
Dinkelland UitAgenda
Uniek historisch spektakel tijdens het Beleg van Oldenzaal
17-09-2022 12:44
Dinkelland UitAgenda
Samen wandelen in de natuur en het groen in en om de stad
02-09-2022 18:28

Meer lezen

Dinkelland UitAgenda
Theatervoorstelling  Van Katoen en Water in Almelo
30-07-2022 10:24
Dinkelland UitAgenda
Hellehondsdagen De Lutte
08-07-2022 15:31
Dinkelland UitAgenda
Plantenexcursie rond  Wilmersberg
21-06-2022 11:41
Dinkelland UitAgenda
Tubbergse Molenfietsdag
11-06-2022 12:12
Dinkelland UitAgenda
KunstenLandschaproute Lonneker met Pinksteren
01-06-2022 10:20
Dinkelland UitAgenda
Vliegveld Twenthe: decor voor een lichtvoetige opera
31-05-2022 11:18
Dinkelland UitAgenda
Schaapscheerfeest bij De Höfte
30-05-2022 18:47
Dinkelland UitAgenda
Helligen Hendrik op het podium in de Mare
27-05-2022 12:21
Dinkelland UitAgenda
Losser op z’n kop in het feestelijke hemelvaartweekend
27-05-2022 12:01
Dinkelland UitAgenda
Dauwtrappen met ’t Semper
25-05-2022 19:30
Dinkelland UitAgenda
Wandeling ‘Bronnen en beken’
25-05-2022 15:34
Dinkelland UitAgenda
Scharrelkids-doedag Lente
13-05-2022 11:11

112

Meer lezen

Economie

Dinkelland Bedrijf in Beeld
Infopagina Fundament: Mantelzorg
25-10-2023 14:29
Dinkelland Bedrijf in Beeld
Groninger Marktendag 3 oktober, de grootste markt van Noord Nederland
14-09-2023 14:25
Dinkelland Bedrijf in Beeld
Meer dan helft clubhuizen sportverenigingen fors onderverzekerd
28-06-2023 15:28

Meer lezen

Dinkelland Bedrijf in Beeld
Info pagina Fundament Vitaliteit
25-03-2023 11:06
Dinkelland Bedrijf in Beeld
Patent voor innovatieve kartonnen, eikenprocessierupsval van B-Team
24-03-2023 21:26
Dinkelland Bedrijf in Beeld
Openingsweek bij Cameron Tweewielers met leuke acties
22-02-2023 16:07
Dinkelland Bedrijf in Beeld
Fundament Info Pagina: (Digi)taal vaardig
22-02-2023 13:26
Dinkelland Bedrijf in Beeld
Henk Pen opent op 4 maart een uniek Tech Experience Centre
15-02-2023 15:23
Dinkelland Bedrijf in Beeld
TinQ geeft zondag gratis tanken weg in Enter!
07-02-2023 15:54
Dinkelland Bedrijf in Beeld
Fundament Losser: Vrijwilligerswerk, leuk voor Losser, leuk voor jou
30-11-2022 18:17
Dinkelland Bedrijf in Beeld
Woonfestival van Wagenmans op 5 & 6 november
04-11-2022 17:23
Dinkelland Bedrijf in Beeld
Woonfestival van Wagenmans op 5 & 6 november
08-10-2022 09:30
Dinkelland Bedrijf in Beeld
Morshuis interieurspecialist - Dat voelt als thuiskomen
27-09-2022 12:13

Toerisme

Dinkelland Toerist
VVV wandel- en fietstochten met lokale gids
09-07-2018 12:13
Dinkelland Toerist
Hollandse avond gaat niet door
19-06-2014 15:46
Dinkelland Toerist
Fotoreportage Pinkstermarkt Kruidenwijk
11-06-2014 16:36

Meer lezen

Overig

Dinkelland Algemeen
Feestelijke opening Ontwikkelplein Losser
29-11-2023 16:51
Dinkelland Algemeen
Aan de slag met droogte en wateroverlast in het Dinkeldal
27-11-2023 16:47

Meer lezen

Dinkelland Algemeen
Vrolijke Sinterklaasmusical van Servus in Theater Hof 88
25-11-2023 12:36
Dinkelland Algemeen
In gesprek over de toekomst van het platteland
25-11-2023 12:21
Dinkelland Algemeen
Online escaperoom Historische Kring Losser
24-11-2023 16:18
Dinkelland Algemeen
Het weer in Twente: Kletsnatte Sinterklaasintocht
17-11-2023 19:53
Dinkelland Algemeen
Nieuwe jeugdhindernis DSR
16-11-2023 09:50
Dinkelland Algemeen
Ondersteuning naasten van mensen met een eetstoornis
15-11-2023 15:15
Dinkelland Algemeen
Internationale avond HERA
14-11-2023 10:11
Dinkelland Algemeen
Filmhuis Oldenzaal vertoont de film ‘Il Colibrì’.
14-11-2023 10:01
Dinkelland Algemeen
Concert rond Allerzielen in Stiftskerk
10-11-2023 21:06

Fotoreportage

Videoreportage

Twentejournaal
Oldenzaalsestraat 232
7557 GC Hengelo
Tel: 074-259 66 33
K.v.K. 06084173
Redactie
Advertenties
Bezorgklachten
Copyright